المقادير:
كيلو واحد شرائح فيليه سمك الهامور
3 بصلات كبار مقطعه شرائح
ملعقة كبيرة ثوم مهروس
3 طماطم مقشرة ومفرومه
1/2 حزمة كزبرة
1 كوب عصير تمر الهندى ثقيل
1/2 ملعقة فلفل اسود 1/2 ملعقة صغيرة كمون 1/2
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة 1/2 ملعقة صغيرة قرفة ( دارسين) 1/2 ملعقة صغيرة
كركم 3 فلفل حار مفروم
زيت للقلى
الطريقة:
يملح السمك ويرش بالفلفل الابيض ويترك على جنب نسخن نص كوب زيت ويحمر
البصل وبعدين نضيف الثوم و الفلفل المفروم ويقلب دقيقة فتضاف جميع البهارات
تقلب دقيقة وبعدين نضيف طماطم مقشرة ومفرومه وحين تذوب جيدا يضاف لها
التمر الهندى والملح وخليها على النار 10 دقائق والان ناخذ السمك ونضع بمقلات
شوية زيت ويحمر السمك نصف تحمير من الوجهين نأخذ صينية بايركس للفرن
نحط السمك وفوق كل قطعة شريحة ليمون وتصب فوقها الصلصة وتدخل الفرن
حتى تتسبك وتنشف شويه الصلصة ولما تخلص ترش بالكزبرة وتقدم مع الرز
الابيض المفلفل
ياااااااااااعيني
كيلو واحد شرائح فيليه سمك الهامور
3 بصلات كبار مقطعه شرائح
ملعقة كبيرة ثوم مهروس
3 طماطم مقشرة ومفرومه
1/2 حزمة كزبرة
1 كوب عصير تمر الهندى ثقيل
1/2 ملعقة فلفل اسود 1/2 ملعقة صغيرة كمون 1/2
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة 1/2 ملعقة صغيرة قرفة ( دارسين) 1/2 ملعقة صغيرة
كركم 3 فلفل حار مفروم
زيت للقلى
الطريقة:
يملح السمك ويرش بالفلفل الابيض ويترك على جنب نسخن نص كوب زيت ويحمر
البصل وبعدين نضيف الثوم و الفلفل المفروم ويقلب دقيقة فتضاف جميع البهارات
تقلب دقيقة وبعدين نضيف طماطم مقشرة ومفرومه وحين تذوب جيدا يضاف لها
التمر الهندى والملح وخليها على النار 10 دقائق والان ناخذ السمك ونضع بمقلات
شوية زيت ويحمر السمك نصف تحمير من الوجهين نأخذ صينية بايركس للفرن
نحط السمك وفوق كل قطعة شريحة ليمون وتصب فوقها الصلصة وتدخل الفرن
حتى تتسبك وتنشف شويه الصلصة ولما تخلص ترش بالكزبرة وتقدم مع الرز
الابيض المفلفل
ياااااااااااعيني